-Haochi shuiguo, (hyvänmakuinen hedelmä) sanoi Jasperi ja haukkasi palan vihreäkuorisesta mandariinista.

Muut neljännen luokan oppilaat olivat ihmeissään ja pyörittelivät silmiä päässään. Heidän maassaan oli tapana kuoria mandariinit ennen syömistä. Ilmeisesti Suomessa eivät moista tehneet. Luokkakaverit olivat tottuneet jo muihin Jasperin outoihin tapoihin, mutta ruokailutottumuksia he eivät ymmärtäneet. Edes apinat evät syö banaaneja kuorineen ja ei ihme, että Jasperi ei tykkää omenoista, kun jättää muut osat siemeniä lukuunottamatta syömättä. Kaiken huipuksi Jasperin isä kuulemma tökkää vielä vesipullon vesimelonin kylkeen ennen syömistä. Taitavat olla kuivia läntisessä ihmemaassa.

Li oli kerran nähnyt Jasperin yläkerran vessassa ja ihmetellyt kun tämä ei halunnut jutella hänen kanssaan ja vääntelehti muutenkin vaikean näköisesti niinkin luonnollisen asian yhteydessä. Muut olivat nähneet Jasperin näyttämistä kuvista, että tämän kotona vessa oli nostettu korokkeelle ja kummastelivat miksi häntä matalalla muka huimasi.


...vaan eipä pojat tienneet, että Jasperi vittuillakseen hedelmänsä kuorineen söi.


Entä jos söisikin nuo kaksi mandariinia tuosta kuorineen. Veisi töihin aina mandariinia, menisi juttelemaan kollegojen kanssa ja samalla narskuttaisi mandariinia kuorineen ja lehtineen. Banaanit myös. Sitten, kun asiaa ihmettelisivät, kertoisi että näin me aina Suomessa tehdään. Muistikirjaan kirjoittaisi ihmeellisillä kuvioilla jotain puutaheinää silloin, kun muut näkevät. Kuuntelisi joka aamu Finlandia-hymnin tietokoneelta seisaaltaan. Ripustaisi Tarpan kuvan työkopperon seinälle ja punaisi sen huulet. Olisiko vähän siistiä antaa hullunkuva itsestään ja vielä siten, että se yleistettäisiin kaikkiin suomalaisiin. (Samalla tietenkin salaa tekisi kaikki työt täydellisesti, mutta pläjäyttäisi tulokset esiin vasta sitten kun kaikki toivo on heitetty) Värjäisi hiuksia pikkuhiljaa harmaaksi ja nostaisi ylöspäin. Alkaisi katsomaan kieroon, kuka tahansa osaa katsoa sisäänpäin kieroon, joten opettelisi katsomaan ulospäin. Ei räpyttelisi silmiä koskaan julkisesti. Olisiko vähän siistiä.

Ehkä kuitenkin vielä tänään kuorin mandariinini.