Huh-huh. Pari Pekingin reissua on takana ja vieraatkin lähtivät jo päiviä sitten. Kirjoitusvirtaa ei silti tahdo syntyä. Väännetään nyt väkisellä sitten muutama rivi jaarittelua. Kiinan muuri oli vaikuttava, vaikka Badalingin tuska-turistipaikassa käytiinkin. Taisi olla Ronald Reagan, joka muurista totesi "This is a great wall", täytyy kompata. Viimeistään Kiinan muurilla huomasi kuinka huonoja turisteja olemme. Keneltäkään kaupustelijalta ei tullut taaskaan mitään ostettua, eikä edes katsottua. Joku päivä vielä isketään porttikielto nähtävyyksille. Kaksinkertaiset Pekinginkuvat tulevat vielä joskus tännekin näytille. Ehkä ne pitää erottaa tuosta superupeasta Chengdu365-valokuvanäyttelystä ja laittaa johki muualle. Japaskat.

Oli mukavaa kun Jennin vanhemmat olivat kylässä. Ruoka oli valmiina pöydässä, kun lounasaika koitti. Pekingissä käymiseenkin oli hyvä tekosyy, samoin maailman suurimman buddhan näkemiseen Leshanissa. Samalla näki mitä muut ihmiset näkevät tästä kaupungista ja millä tavalla he asioita kokevat. Osa näkemyksistä oli tismalleen samoja, osa täysin päinvastaisia. Mutta mitkä ja millä tavalla, sen kuulette ehkä joskus, nyt ei jaksa paneutua syvälliseen pohdiskeluun ;)

Viime perjantaina päätettiin kokeilla kotiinpaluumatkalla kolaroimista uudelleen. Aiemmasta kerrasta kun ei jäänyt todisteita. Jossain määrin odotettava kolari oli, koska kukin kyydissäolija oli tahoillaan miettinyt kolaroimiseen liittyviä asioita juuri ennen h-hetkeä. Jos kaikki maalailevat piruja seinille, ketä syyttää? Toisaalta nuorena poikana povasin onnettomuutta juuri ennen Sennan kuolonkolaria, joten pistetään minun piikkiin. Ajattelemalla voinee siis vaikuttaa maailman menoon. Peräänajosta opittii sekin, että ruuhka-aikana ei kannata kolaroida, koska korvaavaa taksia ei saa millään ja menee kävelyhommiksi. Alla on kuva lysästä keulasta.


1126622.jpg

Tänään taistelin taas kiinalaisen asiakaspalvelun kanssa. Olen yrittänyt jo muutamaan kertaan vajaasta kymmenestä liikkeestä ostaa kameralle verkkovirta-adapteria helpottamaan työhommia. Ekalla kierroksella kaikkialla myytiin simppeliä ei-oota. Ei siis sellaista kuin Suomessa, että 'ei ole, mutta voidaan tilata' tai 'ei ole, mutta olis tämmöinen vastaavanlainen'. Sanotaan vain 'ei ole' ja jäädään hymyilemään vienosti. Seuraavalla kierroksella yritin rankemmin ja tuloksena yhdessä ainoassa liikkeessä myyjä sanoi, että voi yrittää tilata. Olisi pitänyt maksaa vain panttimaksu, eikä siltikään ollut varmaa saako tuotetta tilattua. En maksanut, mutta lupasivat silti tilata. 'Tules viikon päästä uudestaan'. Kävin ja palasin tyhjin käsin, ei ole, mutta minä soittelen vielä pomolle ja tule viikon päästä uudestaan. Perkele en tule, eikö teillä ole edes piraatteja myynnissä? Eiku, sehän se ongelma taitaakin olla, teillä ei ole virallista edustusta kameramerkille, joten ette voi tilata aitoja tuotteita valmistajalta? Näin sen täytyy olla, joten nettikauppaa etsimään.

Samoin mahdottomaksi osoittautui kameran kontrollointiin tarkoitetun ohjelman ostaminen. Ei saa niin mistään, ei edes rahalla. Luottokortteja ei kannata edes yrittää. Tietokone- ja kamerakauppoja on tuossa muutaman sadan metrin päässä lukemattomia, (Kiinan 3. suurin keskittymä, 4 Oulun Stockan kokoista rakennusta täynnä pieniä liikkeitä, joista saa aivan kaikkea. Paitsi sitä mitä mä haluan) mutta silti jäin taas tyhjin käsin. Paikassa josta kameran ostin todettiin ohjelman olevan kallis ja sitähän saa käyttää 30 päivää. Kyllä, mutta entä sen jälkeen? Taas pitää tehdä vaikeamman kautta ja tilata se jostain eurooppalaisesta nettikaupasta. Tässäkin asiassa huomasi sen, ettei soveltaminen ole henkilökunnalle sallittua. Monesti törmää toteamukseen 'ei ole', jonka toivoisi jatkuvan sanalla 'mutta', mutta kun ei jatku. Ei jatku tämäkään insertti enempää.