Aika juoksee niin hurjaa vauhtia, että jälkikäteen pitää väärennellä blogipäiväyksiä ja lisätä muistelmia. Ison kaksion pakkaus ja vajaan 5 vuoden aikana kyseiseen kämppään kertyneen roinan lajittelu on aikaa vievää puuhaa. Tämä toki aavistettiin jo kesän alussa, mutta eipä tullut asialle paljoakaan tehtyä ennen viimeistä viikkoa. Saatiin pakkaamiseen 40 muuttolaatikkoa ja aluksi näytti, ettei ne tule täyteen millään. Lopuksi niitä laskettiin olevan 45 ja lisäksi muutama pahvilaatikko ja muuta sekalaista. Sekä tietenkin huonekalut ja kodinkoneet. Aina ihanasta pesukoneenkannosta meni tällä kertaa vähän maku, kun saatiin nokkakärryt käyttöön. Ei särkynyt selkä, eikä sormet, tylsää siis.

Kohtuullisen turhauttavalta tuntuu, kun täyttelee muuttolaatikoita, heittää puolet omaisuudesta kierrätykseen ja roskiin, mutta silti tavaraa riittää hillittömiä määriä. Kaatopaikallakin tuli käytyä ensimmäistä kertaa, lokkeja oli tolkuttomasti. Vieläkin pännii, kun sänky piti heittää lokkien ruuaksi, mutta minkäs teet kun ei SPR eikä Pelastusarmeija sitä ottaneet vastaan. Rappukäytävästämme lähti samana viikonloppuna kolme kämppää tyhjäksi ja oltiin varmasti ainoat jotka kuuliaisesti romunsa kaatikselle rahtasivat. Muut toimivat peritoppilalaiseen tapaan ja jättivät roinansa jätekatokseen. Tuli vaan poistuessa mieleen, että varmasti on oma kämppämme vielä tyhjänä vuoden päästä kun takaisin tullaan. Mutta vajaa 5 vuotta Toppilaa saa kyllä riittää.

Pakettiauton ja kärryn pakkaaminen oli saksalaisen tehokasta; kärry 60 min, auto 40 min (josta 20 min paskanjauhantaa ja darrastatoipumista) Oli muuten elämää suurempi sellainen, en suosittele ennen muuttamista. Muuttokuorman lähdöstä kului puolisen tuntia, niin saatiin soitto tien päältä, notta apua kaivattas Tupoksen kohdalla moottoritiellä. Kuormamme oli räjäyttänyt kärryn renkaan ja rengas vienyt mukanaan puolet peltisestä lokarista. Onneksi kärry ei ollut volttia heitellyt. Siellä sitten käytiin ähertämässä tunteroinen lokarin paloja nykkien ja uutta rengasta vaihtaen sateessa sääskien syöttinä.

Vuoden päästä nähdään mitkä kaikki on hajonnut ja sitten taistellaan vakuutusyhtiön kanssa, kun ei heti särkymistä huomattu. Vittu, tulkaa ite käymään kaikki 45 laatikkoa läpi. Niinkerta.

Mukaan lähti tavaraa seuraavasti:
50 kg ruumaan (ylipainosta ei mainittu sanallakaan)
2 x 10 kg käsimatkoihin + 2 läppärilaukkua täynnä (onnistui Suomessa, Kiinassa piti siirtää toinen käsimatka ruumaan)
37 kg lentorahtia (100 kg oltas saatu ottaa, mutta 'made in china' tavaroita ei jaksa valmistusmaahansa roudata)

Tuosta lentorahdin noutamisesta tulee vielä ongelmia, kerron sitten kuinka kävi, kun saadaan se tehtyä.