Kaupunki on ihan taikinassa. Keskustassa on katuja suljettu autoilta ja joka risteyksessä on poliisit ohjaamassa liikennettä. Eikä ohjaus onnistu ihan mallikkaasti. On verrattain hassunnäköistä kun keskellä risteystä on neljä autoa ringissä keula seuraavan kyljessä kiinni ja samaan sumppuun tunkee muutama linja-auto ja useampi pikkuauto, mukaanlukien meikäläisen taksi. Kyllä nuo alle viiteen minuuttiin aina yllättäen purkaantuu pakittamisen ja pienoisen tööttäilyn jälkeen.

Mikäs tämän tavallisuudesta pokkeavuuden sitten aiheuttaa? Syy löytyy repustani. Neljä lippua akkainfutikseen on hallussa. Kiinassa pelataan eilisestä alkaen kuun loppuun asti FIFAn naisten World Cup ja jokunen alkusarjan ottelu täällä Chendussa. Katsoin hyväksi ideaksi hommata neljä lippua perjantain SWE-USA ja Korea-Nigeria -otteluihin. Suurin osa törmätyistä länsimaalaisista on jenkkejä, joten Ruotsin leidit saavat luvan jyrätä perjantaina. Jenni on luvannut lähteä seuraksi, mutta vielä pitäisi löytää pari muuta vapaaehtoista. Zhao tunnusti seuraavansa Serie A:ta, joten pitänee häntä kysellä ja Dr. Liun oluttottumukset on vielä utelematta.

Lippujen ostossa piti vähän säveltää. Viime viikolla sain ostettua ne netistä, valitsin maksun noutaessa. Eilen sain mailia, ettei niin voi tehdä joten yritin maksella lippuja netissä. Tunnin taistelun jälkeen selvisi, ettei maksu toimi Firefoxilla ja toisen jälkeen sain lukea, ettei Visallani niitä voi maksaa. (Netin hitaus tulistuttaa joskus tätäkin viilipyttyä.) Säätämisen seurauksena neljän lipun varauksia löytyi jo kolme. Epäilys homman mielekkyydestä alkoi kasvaa (rantalentiksen ymmärtäisi, mutta että jalkapallo), mutten luovuttanut. Tänään lähdin varaustani stadionilta hakemaan, mutta kun ne tiet oli tukittu, niin en taksilla perille päässytkään. Aikansa sopivaa reittiä etsittyään kuski kyllästyi ja pisti kävelemään loppumatkan, tietysti ilman karttaa.

Ainokaisella lippuluukulla oli avopallohärdelli kiinalaisia ja minä päätä pidempänä käytin kyynärpäitäni varsin tehokkaasti. Ei siellä mitään varausta ollut. Sain liput silti ostettua (3. luokka, 6€/kpl, yhdellä lipulla kaksi matsia), mutta ei ole haisuakaan missäpäin katsomoa ne on. Lisäksi varauksessa on 12 lippua ja niistä pitäis päästä eroon. Paluumatkalla sain pienoisen onnistumisen tunteen sanottuani taksikuskille 'sichuan daxue beimen' ja päästyäni sillä perille.

Onpas tylsää turinointia. Pahoittelen, yritän löytää äksöniä jostain. Jos alkais ajokorttia hommailemaan.. Sitä ennen illalla Kroisis-morkkistelua, kun pitää käydä kaupassa eikä sitä pyörättömänä voi tehdä käyttämättä taksia.