Minua on huijattu. Mokomat.

Maassa, jossa alkoholi on niinkin halpaa kuin täällä, luulisi sen juomisen olevan suosittua. Etenkin opiskelijoiden keskuudessa. Mutta ei. Yritin aiemmin viikolla ehdotella Zhaolle, että tarjoaisin kaljan tai pari palkkioksi saamastamme suuresta tulkkausavusta. Mutta ei. Sanoi päänsä menevän sekaisin, eikä tykkää alkoholista. Siksihän sitä juodaan, ei maun vuoksi. Vai voiko joku rehellisesti sanoa, että kalja maistuu herkulliselle? Olen muutenkin haistellut ilmapiiriä, mutta vielä en ole löytänyt työmaalta ryyppykaveria, tai edes kaljaseuraa yksille. Sanoivat vielä jossain männäkuukausina, että kiinalaiset tykkää juoda alkoholia. No ei tykkää ne jotka tunnen.

Kaikesta huolimatta kävin tankkamassa alkoholivarastoa kampuksella olevasta "Supermarket of Education" -marketista torstaina. Alkomaholihyllyltä silmäni bongasivat komian 'vinegar apple drink' -pullon, jonka etiketissä seisoi '>10%'. Ahaa, täältä saa sittenkin siiderin korviketta! Pirtsakkaposkinen omena oli vielä lätkäisty etikettiin. 2,5 euron punkkupullon ja parin oluen kanssa saavuin kotiin.

Eilen lauantaina olisi ollut mainio biletyspäivä, mutta Jennillä oli sen verran huono happi, että piti jättää biletykset väliin. Aukaistiin kuitenkin siideripullo ja maisteltiin hyvää juomaa. Ei maistunut yhtään alkoholille, vaikka yli 10% tiukkaa pitäisi sisältää. Ei sisältänyt, olikin täysmehupitoisuus. Tästä masentuneena otin sitten oluen ja siinäkin kosahti. Oli jotain light-olutta 2.8% alkoholipitoisuudella ja maistui vedelle. Ei auttanut siinä vaiheessa iltaa tehdä muuta kuin kaivaa rahtilaatikosta kalsarit ja korkata lisää. Keitä ne on ne ihmiset, jotka tuolla alhaalla joka ilta möykkää ja mitä ne juo?

kalsarit.jpg