Köyhän ei kannata ostaa halpaa, sanotaan. Pitäisi vaan uskoa, että se pätee täälläkin. Esineet, jotka on jo kerran tullut ostettua, mutta jotka pitää ostaa uudestaan kalliimmalla:

-pyhkeet
Halvoista lähtee niin paljon nukkaa, että pesukone on tukossa ja naama täynnä punaista tai vihreää karvaa. Suosittelen SA-INT-lomatarkastukseen.

-paistinpannu
Ehkä menettelee, mutta keskiosa on usean millin kohollaan, joten lättyihin jää keskelle aukko. (Pakkauksessa luki, että pohjan mutkaisuus kuuluu asiaan ja oikenee lämmetessä. Ei muuten oikene.)

-sytkäri
Oli halpa, mutta kipinäpietzo toimi vain 1/10 kerrasta ja kun väkivallan jälkeen alkoi toimimaan paremmin, oli kaasu jo loppunut.

-imukuppikorit kylppärissä
Puoltoista euroa kipale, mutta toinen tykkää olla lattialla ja toinen seuraa kohta perässä. Imukupit ei toimi.

-herätyskellot
Piti ostaa yksi, ostettiin vahingossa kaksi. Toinen on yöpöydällä ilman patteria (liian kova mekkala) ja toinen telkkarin päällä. Viisarit samanväriset kuin kellotaulu, joten metriä kauempaa ei mitään nää.

-seinäkello
Jostain kumman syystä pysähtyy aina aikaan 14:23, nyt kahdesti vuorokaudessa oikeassa ajassa. Oli halpa.

-patterit
Osa halvimmista pattereista on lähes tyhjiä korkatessa. Taskulamppu ei ollut edes päällä, mutta patterit tyhjenivät viikossa. Liekö lampun vika (halpa) vai pattereiden (halvat)

-yölamppu
Sikahalpa, mutta 220V kulkee ohuessa johdossa terävän metallireunan poikki. Pienikin nirhaus ja rungossa verkkovirtaa. Löysi paikan laatikosta ja päivitettiin 20-kertaa kalliimpaan malliin.

-pistorasiahaaroittimet
Iskevät kivasti kipinää paikalleen laittaessa. Lisäksi tippuvat omia aikojaan pois. Sähkötkin kytkeytyvät ennen kuin kuumat karvat ovat piilossa. Saivat paikan laatikon perukoilta ja korvattiin 20-kertaa kalliimmilla versioilla.

-imuri
Vuokraemännän ostama, aivan hirveä kapistus. Jos joku pystyy sillä imuroimaan kämpän ilman itsetuhoisia ajatuksia, tarjoan oluen. Halvan oluen. Imurin putki koostuu kolmesta muoviputkesta, jotka pysyvät kiinni eteenpäin suuntautuvassa liikkeessä, mutta irtoavat taaksepäin vedettäessä. Alkanut viime aikoina myös haista palaneelle, pölypussi tukkeutuu aika tehokkaasti betonipölystä. Odotan innolla liekkejä ja uutta imuria. "Ai olisko se pussi pitänyt vaihtaa, ei vaan meillä Suomessa.."

-kuulokkeet
Sulo-Vilen -ilmiö iski ja piti päivittää nappikuulokkeet korvissa roikkuviin versioihin. Olihan ne mukavat sen 5 min, sitten alkoi särky. Kuuluvat hylättyjen tavaroiden klubiin. Pitänee ostaa kuppimallit. Voisko joku tuoda ne mukavat, kotoisat Virosta ostetut kuulokkeet, jotka työpaikalle pahvilaatikkoon jätin.

-DVD:t
Halvimmat DVD:t ovat piraatteja. Muuten ihan kivoja, mutta leffa ei todennäköisesti ole mahtunut yksikerroslevylle kokonaan. Piraattia on vaan niin kovin hankala erottaa aidosta. Hintaerokaan ei ole suurensuuri. Ei riitä, että ostaa leffansa virallisesta levykaupasta, katsoo, että siinä on hologrammitarrat ja kohokuvioidut pahvikannet. Niitä ei vaan erota. Eron huomaa vasta sitten, kun englanninkielinen tekstitys on hurlumheitä, värit ovat mitä sattuu ja horisontti on vähän vinossa. Vielä ei kenenkään päätä ole ruudussa onneksi vilahtanut.

Joten. Jos ei kehtaa ostaa laadukasta, ei kannata ostaa ollenkaan, ei edes Kiinasta. Halvassa kamassa menee vain hermot ja tulee loppujen lopuksi kalliimmaksi. Eikä ole mukava heittää tuoreita ostoksia roskiin luontoa pilaamaan. Siksi käärinkin nuo kaikki kauniisiin papereihin ja lähetän joululahjoiksi Suomeen..