Joulu lähestyy, mutta joulutunnelmaa ei täällä oikein kehity. Ellei tykkää amerikkalaisesta jouluhapatuksesta. Joka paikka vilkkuu, eikä kuusia tahdo erottaa koristeiden alta. Kuusetkin on tehty mitä erikoisimmista materiaaleista styroksista ilmastointiputkiin. Tänä päivänä korttelin portille oli ilmestynyt iso piparkakkutalokuvaelma, jonka alta pilkisti joulupukin sukat. Jotenkin on vähän suomalaista joulua ikävä, tai oikeastaan joulusaunaa ja -ruokia. Kinkkua, sinappia ja itse tehtyjä laatikoita. Niitä kun saisi nyt maistella.

Täällä joulu vietetään töissä ja koulussa, jouluaattoiltana pitää raahautua ydinkeskustaan katsomaan miten paikalliset joulua viettävät. Huhupuheina olen kuullut, että tapana on kokoontua keskusaukiolle Mao-patsaan edustalle hakkaamaan tuttavia vasaroilla. Huhu saattaa pitää paikkaansa, koska Carrefourissa sesonkituotteiden alueella on joulukoristeiden (ja niitä on paljon) lisäksi vinkuvia muovivasaroita. Kuulostaa hauskalta idealta.

Eilen käytiin kunnolla viihteellä BABI II:ssa. Pitihän Jennin opiskelukaverille Jussille näyttää mitä korttelissa tapahtuu. Jussi lopetti juuri puolen vuoden vaihtonsa Soulissa, kyläilee viikon täällä ja jatkaa sitten matkaa kohti Eurooppaa. Suomea voidaan taas puhella. Hauskaa BABIssa oli, kun pöytään tilattiin Chivasin viskipullo ja jääteetä, joista tehtiin sekoitus kannuun. Ihan ei kolmeen pekkaan saatu pulloa tyhjäksi, mutta onneksi loput saatiin salakuljetettua kotiin. Matkan varrella törmättiin allaolevaan Absolut-kuuseen, jonka myötä toivotan Rauhallista joulua! Syökää hyvin.

1153072.jpg

PS. Kurkkasin salaa tänään pukin konttiin ja sieltä löytyi pino lentolippuja. Uudeksi vuodeksi lähdetään Hong Kongin lämpöön ja viikko 5 ollaan Suomessa! Varautukaa pahimpaan.