Aluksi on ilmeisesti hyvä kertoa vastaukset kysymyksiin mitä, minne, miksi, milloin, keitä, mistä, millä tavalla ja käynx mä täällä usein?

Mitä?
Niin siis Kiinaan vuodeksi vaihtotutkijaksi.

Minne?
Kiinan rannikkokaupungeissa asuu liikaa länsimaalaisia, sisämaata sen olla pitää. Sisämaasta löytyy Kiinan väkirikkain maakunta, Sichuan, joka on tunnettu tulisesta ruuasta. Maakunnan pääkaupunki on Chengdu, joka on tunnettu pandakarhuistaan, tästä juontaa blogin nimikin. Chengdussa on asukkaita 4-10 miljoonaa, riippuu keneltä kysytään. Työpaikkana vuoden ajan tulee olemaan Sichuanin yliopisto, jolla on kolme kampusta ja 65 000 opiskelijaa. Kaikkinensa puhutaan siis pienistä luvuista.

Miksi?
Jostain kumman oikusta aloitettiin avopuolison kanssa espanjan ja kiinan opiskelu kaksi vuotta sitten. Kahteen kieleen ei rahkeet riittäneet, joten kiina jyräsi espanjan. Koukkuun kun jäätiin, niin piti lueskella vielä kulttuurit, historiat ja taloudet. Vuosi sitten pyörittiin kesäloma Kiinassa ja sen jälkeen alkoi armoton vihjailu töissä, että maailmalle on päästävä. Kiina on valtava, kiehtova, äärimmäisyyksien maa, joten kun tilaisuus lähtöön sitten tuli, ei tarvinnut kauaa miettiä. Parempaa elämänvaihetta vuoden reissuun tuskin tulee ja saapahan paneutua kunnolla mielenkiintoiseen tutkimusaiheeseen byrokratian häiritsemättä.

Milloin?
Menolipuissa on päiväys 30.8.2007 ja viimeinen työpäivä Kiinassa on 5.9.2008.

Keitä?
Allekirjoittanut, avopuoliso, matkalaukut ja max.100kg lentorahtia.

Mistä?
Oulusta. Minä työkomennukselle, avopuoliso saman yliopiston penkeille kiinan kieltä pänttäämään.

Millä tavalla?
Minä halusin lähteä Kiinaan vaihtotutkijaksi, ison hankkeen rahoituksen saantimahdollisuus parani, jos joku lähtee vaihtotutkijaksi, sopivaa tutkimustoimintaa harjoittava tutkimusryhmä löytyi kiinalaisesta yliopistosta. -> Match.

Käynx mä täällä usein?
Vaikee sanoo näin selvinpäin. Omassa passissa on jo neljä Kiinan viisumia ja kaikki reilun vuoden sisään.